tisdag 6 mars 2012

Jag har ingen mus i LYNX

 
File:Lynx screenshot wikipedia 041231.pngHUR FÅR JAG EN MUS!

Lynx är en textbaserad webbläsare som finns till de flesta operativsystem, bland annat GNU/Linux och DOS.
Den visar enbart text och inga grafiska element det gör webbläsaren väldigt snabb. Bilder och animationer kan dock enkelt öppnas med något annat program i ett separat fönster. Sidor som är baserade på en logisk struktur fungerar bra, medan sidor som använder tabeller eller bilder för den grafiska formen blir mer eller mindre oläsliga.



INLÄGGET ÄR INTE FÄRDIGT!
ÅTERKOMMER SNART MED UPDATE!
HAR DU LÖSNINGEN! 


Navigeringen 
sker oftast helt via tangentbord, men det är möjligt att också använda mus, om en sådan finns tillgänglig. Lynx kan använda Unicode, vilket möjliggör visande av tecken på de flesta av världens språk, förutsatt att terminalen (ellerterminalemulatorn) klarar dem.
Få använder numera lynx för normal webbsurfning, men webbläsaren är praktisk i vissa specialsituationer och för andra ändamål. Lynx presenterar webbsidorna på ett sätt som är lätt att hantera med talsyntetisator eller punktskriftsterminal. Lynx kan också användas för att få en textvariant av en webbsida för automatisk vidarebearbetning eller för utskrift. Eller som jag använder den när jag haft problem med starta x
Vid långsamma eller dyra förbindelser är det praktiskt att filtrera bort den ofta omfattande koden på webbsidorna och hämta bara texten, genom att öppna en terminalsession till en serverdator där man kör lynx.



su
apt-get install chkconfig 
chkconfig --list gm
service gpm restart

Inga kommentarer: