tisdag 24 februari 2015

Recept på klassisk sockerkaka som är god till kaffet.

Recept på klassisk sockerkaka som är god till kaffet. Tillsammans med färska bär och vispad grädde blir kakan en fin dessert.

Receptet gäller för 10 bitar

Ingredienser

  • 75 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 dl Arla® mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 12 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker eller rivet citronskal, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet, häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

Tips:

Vaniljsockret kan ersättas med rivet skal av 1/2 citron.

Inga kommentarer: