onsdag 17 oktober 2012

Lista över symptom på uttorkning

© 2012 Annorlunda familjen

juni 30, 2012   Information om den första

Törst

Ett tidigt tecken på uttorkning känsla törstig. Törst skapar en obekväm torrhet i munnen och halsen som vatten tröstar. Om vatten inte tillbaka i kroppen när detta början symptom uppstår, kan det leda till extrema torrhet och så mycket av brist på vatten i kroppen att det går att producera tårar när gråter.

Sällan urinering

Uttorkning påverkar också kroppens normala urinblåsa fungerar. Som torkades blir allvarligare, börjar du urinera mindre ofta. Leta efter urin som är en mörkgul eller gulbrun färg. Tydlig urin innebär systemet har en hälsosam mängd vatten.

Förändringar i huden

Ägna uppmärksamhet åt villkoret i huden. Om ansiktet börjar blir röda–speciellt under fysisk aktivitet, drick vatten omedelbart. Händer och fötter kan vara kallt eller börja cramp upp. Situationen blir alltmer trängande, blir huden antingen kall och klibbig eller varm och torr.

Utmattning

Om uttorkning anger i och går obehandlat, börjar du förmodligen att känna mer trött och trög än vanligt. Kroppen behöver vatten att tillhandahålla tillräckligt vätska i ditt system att transportera blod i hela kroppen och hjälpa kroppen gjort sig av toxiner. En förlust på vatten leder till en förlust av energi.

Yrsel

Eftersom blodflödet inte är så effektiva under uttorkning, kan en lägre mängd blod till hjärnan medföra en känsla av lightheadedness och/eller huvudvärk. Det finns slutligen en oförmåga att fokus eller andra udda förändring av beteende. Hållfasthet minskar långsamt, och du blir mindre inaktiv. Om uttorkning är allvarliga, framgår yrsel om du är sittande, stående eller liggande.

Snabb Heart Rate

Eftersom kroppen känner att något är fel, börjar hjärtat slå snabbare än normalt att öka blodflödet och kompensera för förlusten av blodvolymen. Så småningom, om symtom går spårlöst förbi, du kommer att blåsa hårdare och antingen svaga eller långsamt förlorar medvetandet. När dessa saker börjar uppstå och pulsen försvagar, får till sjukhuset direkt eller ring 911.

Viktminskning

Om uttorkning är fortfarande för en tidsperiod, sker en märkbar viktminskning som är mycket ohälsosamt. Detta kan inträffa efter en lång skjutningen av sjukdom med diarré eller kräkningar, som är ett stort problem för mycket små barn som tas upp i fattigare, utveckla länder runtom i världen n/a Säger rehydrering projektet att en häpnadsväckande 2,2 miljoner barn (mestadels 2 år och yngre) uppskattas för att förlora sitt liv från uttorkning av diarré. Sjunkna ögon eller ett nedsänkt soft ställe på en barnets huvud är telltale tecken på inom en snar framtid dödlig uttorkning.

Inkommande söktermer:

  • uttorkning symptom (1)

Relaterade artiklar:

Alla rattigheter reserverade
Skicka en kommentar