tisdag 16 oktober 2012

Gör så Ubuntu 12.04 liknar Windows 7

Ubuntu 12.04 with Windows 7 background
När den nyfikna användaren är redo för att utforska det omtalade linux så hittade jag denna lilla guide hur du beter dig för att lyckas göra så Ubuntu 12,04 påminner mera om Windows 7

Först av allt måste du ladda ner en GTK 3.x tema kallas Win2-7 Remix och lämplig GNOME ikontema som passar, med samma namn, Win2-7 Remix



 

Att installera teman i Ubuntu är inte alltid lika lätt som man ibland önskar att det kunde vara. Men det blir bättre och bättre hela tiden och otroligt mycket har hänt inom linux fronten som senare åren..



Ladda hem
Ladda ner två paket och packa dem. En mapp får namnet
“Win2-7” och den andra kommer att varaWin2-7_icons”.

Gå till din hemkatalog och hit CRL + H. Det kommer att visa en hel del dolda mappar och filer. Hitta en som heter ". Teman" och kopiera Win2-7 Remix tema i den. Gör samma sak med mappen. Ikonerna och kopiera motsvarande ikon-paketet där.

 

Om du av någon anledning inte kan kopiera filer till dolda mappar, betyder det att du först måste öppna ett Nautilus-fönster med root-access. Öppna en terminal och skriv följande kommando. Gå till din hemkatalog och hit CRL + H. Det kommer att visa en hel del dolda mappar och filer. 

Hitta en som heter ". Teman" och kopiera Win2-7 Remix tema i den. Gör samma sak med mappen. Ikonerna och kopiera motsvarande ikon-paketet
där.

Om du av någon anledning inte kan kopiera filer till dolda mappar, betyder det att du först måste öppna ett Nautilus-fönster med root-access. Öppna en terminal och skriv följande kommando.

gksudo nautilus









Navigera till
samma mappar och skapa dem om de inte existerar. Efter detta synes komplicerad procedur, måste du installera GNOME Tweak Tool, som i Ubuntu 12,04 LTS kallas Avancerade inställningar. 
Klicka på länken nedan för att installera det men Ubuntu Software Center.

Efter detta synes komplicerad procedur, måste du installera GNOME Tweak Tool, som i Ubuntu 12,04 LTS kallas Avancerade inställningar. Klicka på länken nedan för att installera det men Ubuntu Software Center.

 


Installera GNOME Tweak Tool
 
Öppna enhet och sök efter Avancerade inställningar. Väl inne söka för temat alternativ. Som visas nedan, växla ikontema, GTK+ tema och fönstret tema "Win2-7". Stäng och programmet och njuta av en Windows 7 look-alike tema
Review image

För att ändra tillbaka till det ursprungliga utseendet av Ubuntu 12,04, högerklicka på skrivbordet och välj atmosfär som tema. Detta förfarande kan tillämpas på varje tema installerat i Ubuntu 12,04.

Enlarge picture

Enlarge picture

Enlarge picture

Enlarge picture

Inga kommentarer: