torsdag 8 november 2012

Om droger var lagliga

Bevis från Schweiz tyder på att förskrivning heroin kan minska brottsligheten och öka sysselsättning bland missbrukare. Medan han fortfarande olagligt i Storbritannien, var cannabis nedgraderas till en kategori C drog i januari 2004. Skulle drog legalisering minskar verkligen brottsligheten totalt sett, och skulle det göra läkemedel använda säkrare?

Baserat på noggrann forskning och intervjuer med experter, hör programmet argumenten för att lämna det farligaste drogen av alla - crackkokain - olagligt, och undersöker hur en rättslig och reglerat system av droger skulle fungera.
Det är 2015. I filmen undersöker en före detta narkotika polis två flickor död. Regeringen, övertalades av den stora ekonomiska kostnaden för förbud, har beslutat att legalisera droger. Storbritannien, tillsammans med en koalition av progressiva länder från Europa, Kanada och Australien, har valt ut av FN: s fördrag som styr droger. Mycket av handeln från innehav att använda, och produktion till leverans, har legaliserats.
Dramat börjar med kollapsen och efterföljande död två flickor i en klubb som har licens att sälja droger. I scenariot flesta läkemedel är lätt tillgängliga, med varningar statliga hälsa och förteckningar över ingredienser, från olika butiker. Droger av missbruk, såsom heroin, är gratis men endast tillgänglig på recept från Swiss-stil heroin kliniker.
Kokain är fortfarande olagligt. Hela handeln regleras genom en ny myndighet, som kallas Ofdrug. Filmen följer utredningen av två flickor dödsfall med ett Ofdrug agent som arbetar nära en ex-droger polis. Experter som tidigare polismästare Francis Wilkinson argumenterade fallet för pro-legalisering, medan David Raynes av National Drug Prevention Alliance var en av de forskare som argumenterar mot.

Skicka en kommentar