tisdag 31 juli 2012

vad säger sjärnorna om mig

Mikael eller Michael (Miyka'el) är ett mansnamn med hebreiskt ursprung (מיכאל) med betydelsen "Vem är som Gud". Mikael var i judisk mytologi, såsom den förmedlas av Gamla Testamentet en ärkeängel; en av de tre namngivna änglarna, tillsammans med Gabriel och Rafael.


1960 blev Mikael det tredje vanligaste förnamnet bland de nyfödda. Under 70-talet var modevågen fortfarande stark men under 90-talet ebbade den ut. 31 december 2005 fanns det totalt 161 378 personer i Sverige med namnet Mikael eller Michael, varav 74 578 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1191 pojkar namnet, varav 95 fick det som tilltalsnamn.

Mikael (ärkeängel)

Hoppa till: navigering, sök

Ärkeängeln Mikael, målning av Guido Reni (Santa Maria della Concezione, Rom)

Mikael till vänster om jungfru Maria med Jesubarnet, och Josef till höger. Målning av Garofalo
Mikael (hebreiska: מִיכָאֵל‎, Micha'el eller Mîkhā'ēl; grekiska: Μιχαήλ, Mikhaíl; latin: Michael eller Míchaël; arabiska: ميخائيل‎, Mikhā'īl) är i judisk, muslimsk och kristen tradition en ärkeängel, och är där en av de främste av änglarna. Hans namn brukar uttydas "Vem är lik Gud (El)", inte, som ibland anförs "Den som är lik Gud". Mikael är en god dödsängel, till skillnad från Samael, som är en ond dödsängel. Han vördas i Katolska kyrkan den 29 september (Mickelsmäss), tillsammans med de andra ärkeänglarna, särskilt Gabriel och Rafael. Östortodoxa kyrkan firar honom den 8 november (Himlens kroppslösa makter).
Källorna till Mikael är Josua, Daniels bok, Henoks bok, Judas brev, Uppenbarelseboken och Koranens 2:a sura; dessa källor är inte gemensamma för alla religioner, och heller inte alla samfund inom dessa religioner. Dessutom finns traditionella källor om Mikael inom alla dessa religioner. I flera ställen i Bibeln omnämns en ängel utan namn, vilken ibland antas vara Mikael.
Mikael framträder inför profeten Daniel som en furste som försvarar Israels folk (Daniels bok 10:21; 12:1). I Uppenbarelseboken kämpar han mot djävulen som uppträder i en drakes skepnad och vinner seger (12:7ff). Mikael är den ende som i Bibeln omnämns som ärkeängel (Judas brev 1:9).
I utombiblisk tradition är Mikael den ängel som står Gud närmast. Han är himmelens beskyddare och den som leder kampen mot den fallne ärkeängeln Lucifer (Satan). I koptiska kyrkan är Mikael Nilens beskyddare. Han avbildas i västkyrkan ofta med ett draget svärd, ofta som beskyddare av jungfru Maria mot en drake eller mot Satan. Påven Leo XIII påbjöd efter att ha fått en vision av 1900-talets händelser att en särskild bön till den Helige ärkeängeln Mikael skulle läsas efter alla romersk-katolska mässor i hela världen, som ett särskilt skydd mot demoniska krafter, ett påbud som gällde fram till Andra Vatikankonciliet.
Olika angelologier har tolkat Mikaels rang på olika sätt. Bonaventura menade att Mikael var serafimernas furste, medan Thomas av Aquino ansåg att han var ledare i den lägsta kretsen änglar.

Källa: http://www.dagenshoroskop.nu

Stjärntecknet Vågens egenskaper

Den som är född i Vågens tecken trivs i glada och festliga sammanhang. En social, utåtriktad natur med god förmåga att knyta kontakter. I relationer och samarbete är Vågen diplomatisk och hänsynsfull, rättvis och välmenande. Vågen är mån om att göra ett gott intryck och är svag för smicker. Uppmuntran och gemenskap är viktigt för denna tillmötesgående, charmiga karaktär.


Skönhetsplaneten Venus styr över tecknet. Vågen har en dragning till festligheter av olika slag, glitter och nöjen. En livsnjutare med ett glatt sällskapsliv. Vågen är angelägen om att det ska väga jämnt i vågskålarna, inget får bli fel, å ena sidan men å andra sidan. Ambivalens och ibland dubbla budskap hör till bilden. Vågen kan ha svårt för att fatta beslut och är angelägen om att inte trampa andra på tårna.

Vågen har ofta god smak och intresse för kläder eller inredning. Att dekorera och pyssla faller sig naturligt för denna estet. Vågen tycker inte om bråk och stridigheter utan föredrar balans och harmoni. Det finns inte så många singlar födda i detta romantiska tecken. Om Vågen känner sig ensam dröjer det inte länge förrän tomrummet är fyllt. Tvåsamhet och gemenskap är viktigt för samarbetsvilliga, mjuka Vågen. En smula fåfänga hör till bilden. Vågen söker uppskattning och bekräftelse och har ofta ett fördelaktigt yttre.

Smidighet och anpassningsförmåga finns i stora mått. Vågen är lättsam, humoristisk och underhållande, men blir lätt rastlös och uttråkad av den grå vardagen. Vågen har gott om list och taktik, och inga svårigheter med att linda andra runt sitt finger. En flexibel natur med glimten i ögat!

Vågens tidsperiod: 23/9 - 23/10
Plats i zodiak: Sjunde
Planet: Venus
Element: Luft
Kvalitet: Ledande
Polaritet: Positiv
Hundar är lojala, trovärdiga, barmhärtiga och alltid redo att ge en hjälpande hand. De försvarar alltid familj och vänner då de baktalas, men kan bli besviken ibland då tjänsterna inte uppskattas och åtgäldas. Trots sin vänliga natur vägrar de ibland se varningar gällande deras eget uppförande mot nära och det kan leda till problem. Hundar blir endast arga av godtagbara orsaker, men de är inte långsinta. Hunden spelar alltid efter reglerna och är ärlig. Hundar är raka och med dem är det antingen svart eller vitt, har du väl vunnit dess förtroende har du en vän för livet.

Hundar arbetar alltid mycket hårt och är intelligenta. De är mycket privata och är bra på att behålla diskretion och lyckas bra inom yrken som t ex juridik och psykologi, ofta områden som kräver en hög moral. De uppskattar inte status och eftersträvar inte att vara i centrum, de står alltid med två fötter på jorden. Hundar är välbalanserade och kan kombinera ett hårt yrkesliv med ett stabilt familjeliv.

Familj och hem värderar hunden allra högst. De är känsliga och lättsårade, därför är de extremt privata och undviker att öppna sig för mycket. Däremot är Hunden överlag glad och lekfull, den gillar att underhålla andra. Men den kan stundtals vara pessimistisk och orolig, ibland behöver den stöd och hjälp med att hitta tillbaka.

Hunden passar bäst med hästen, tigern eller en haren. Hunden passar mindre bra med draken och fåret.

 

Bergsask - egenskaper keltiskt horoskop

Bergsaskpersoner är flexibla människor, de kan anpassa sig till alla situationer och gör det bästa av dem. De försöker alltid att leva i harmoni med sin omgivning och upprätthålla balans. De är kunskapshungriga och nöjer sig inte med ett ovetande svar. På äldre dar är de kända för att vara bra diplomater och kloka, deras råd är alltid välkomna.

De är värdefulla för sitt grannsamhälle, de är utbildade och respekterar sin omgivning. Deras styrka finns i diplomatin och organisation. De är fenomenala medlare, de förstår alltid båda sidor.

Bergsaskpersoner är alltid bekymrad över dess balans, därför har de svårt att ta snabba beslut. Deras eviga omtänksamhet hindrar dem att agera i hastiga situationer. Om de inte hittar en omgivning där deras talanger fungerar väl kommer de bli konfliktsrädda och hålla sig i skymnundan.

De är sanna romantiker med stort intresse för kärlek och känlor. De är den perfakta partner såvida man inte ser känslighet som en svaghet. Deras strävan efter harmoni berikar relationen och ingen behöver beakta att vara någon dom inte är.

Datum:
01/04 - 10/04
04/10 - 13/10


Skicka en kommentar