fredag 13 juli 2012

Sök med din bild

 Av Martin Appel
Surftips
Ladda upp ett foto så får du veta vad det föreställer!

Ingen kan ha undgått att det går att söka med hjälp av text på Google.se. En något mer anonym tjänst är Google Bilder, där du kan söka efter fotografier och illustrationer.

När du har gjort din sökning får du se en lista, och du kan du begränsa din sökning utifrån hur gamla och hur stora bilderna är. Du kan även välja att bara visa bilder som är svartvita eller sådana som går i en viss färgskala. En annan möjlighet är att bara söka efter ansiktsbilder, fotografier eller teckningar.

Men det mest imponerande är möjligheten att ladda upp en egen bild och söka med hjälp av den. Har du exempelvis fotograferat ett hus och är osäker på vad det är kan du ladda upp bilden och få ett förslag – och det är många gånger rätt.

För att använda bildsökningen skriver du inte in ett sökord utan klickar på den lilla kameran. Genom att klicka på Överför bild får du ladda upp den bild du vill använda för att söka.

Värsta konkurrenten Bing har också en liknande funktion för att söka efter bilder, men här kan du inte ladda upp några bilder utan bara leta efter bilder genom att skriva in sökord.
images.google.se
images.bing.com
Skicka en kommentar