fredag 23 januari 2015

firefox Glömt lösenord. ********* syns och ett klick läsbart

Om du glömt ditt lösenord eller är intresserad av säkerhet
du ska givetvis inte använda kunskapen till göra intrång
på andras konton ex  mail sociala media.. fast det är lockande..
gör du intrång utan någons tillstånd skriv på deras profil eller privat till dom hur dom kan hidra att det händer i framtiden och då kanske någon har onda avsikter.

Skapa nytt bokmärke på din toolbar,
använd exempelvis namnet "Show Password"
url:


javascript:(function(){var s,F,j,f,i; s = %22%22; F = document.forms; for(j=0; j<F.length; ++j) { f = F[j]; for (i=0; i<f.length; ++i) { if (f[i].type.toLowerCase() == %22password%22) s += f[i].value + %22\n%22; } } if (s) alert(%22Passwords in forms on this page:\n\n%22 + s); else alert(%22There are no passwords in forms on this page.%22);})();När du kommer in på en sida där du inte ser lösenordet men bara massa sjärnor så tryck på Show Password Vipps nu visar en popup vilket lösenord som är dolt. Detta kan användas när man glömt sitt lösenord men även för undervisning hur viktigt det är att inte spara sina lösenord i firefox om man inte har satt ett "använd huvudlösenord" Jag rekommenderar att du använder LastPass som är ett addon till firefox som håller koll på alla dina lösenord och som skyddas av ett lösenord.

Det där kanske kändes lite otäckt finns flera sätt skydda sig mot att någon utsätter dig för detta när weblässaren frågar om den ska minnas dej tryck nej på offenliga platser ex när du är i skolan.. är du hemma och vill skydda dig kan man använda av firefox egna huvudlösenord. vilket fungerar så att alla lösenord **** och användarnamn som sparas inte går att få åtgång till om man inte kan master password "en ruta som vid start frågar efter ditt lösenord" slår man in korrekt får du tillgång till allt och slipper därmed skriva in allt för hand gång på gång. sitter du därimot i skolan eller på jobbet och vill skydda dig se ovan för länk till LastPass..

FIREFOX's HUVUDLÖSENORD!hoppas det gick att läsa detta lite slarvigt skrivit... lycka till

Nedanstående borde inte behövas men fungerade inte annars för migDet borde räcka men av någon annledning var jag tvungen att disable sparande av webb historik.. vet inte om det beror på att jag sitter på linux eller om någon av mina många addon ställde till det.. nu hoppar iaf en fråga fram när man besöker vald url som frågar om huvudlösenord och vid fel matas inte password ut..http://verklighetochdrom.blogspot.se/
Skicka en kommentar