fredag 23 januari 2015

Facebook - Förhindra intrång vid inloggning få ett sms

 SMS om någon loggar in på mitt konto 

Det är bra att logga ut varje gång är något många inte tänker på
hemma är det inte lika stor risk att någon loggar in på ditt konto oavsett om det är pga svarsjuka eller för ta över din användare för sprida propaganda, virus, eller helt enkelt bara för dom känner för det.
Nedanför är en liten sida jag skrev som kanske kan hjälpa dig att skydda dig.
Att din sambo eller kamrat kan ditt lösenord eller någon listat ut det pga att du inte följt dom rekommendadioner som finns ang ett lösenord ska vara uppbyggt..

Facebook har en bra lösning på detta varje gång du eller någon annan loggar in kan du välja att antligen få ett mail eller ett sms till din telefon. Tanken är att en person som gör intrång tjänar lite på att byta till lösenord eftersom du kan återsälla den via mail.. givetvis kan personen tabort din mail, men större chans att efter dom kommit in på din facebook är att dom försöker med samma password till din mail...


Tänk dig för när du registerar ditt konto för vissa mail tjäster har "om du glömt ditt lösenord" svarar man på några lätta frågor ex... var är du född, ditt första husdjur... inte svårt för dom att antligen läsa eller tareda på..

vad spelar det för roll... tänk dig..
Ebay, andra betal tjänster säkert någon sajt som det går ändre kredkorts nummer i och i värsta fall skriver ut allt på skärmen efter du loggat in

Jag tror oftast att normal användaren bara använder sig av 1 email adress och alla sajter vi är medlem skickar ett "byt lösenord" till just den adressen.

Tar dom mail och byter lösenord, kan du om du angett vid registering att vid bortglömt lösenord skicka ett mail till en annan email adress.

Med lite fantasi så kan man föreställa sig att med någons internet identitet sä kan dom ställa till med mycket och det snabbt.

En sekund sitter du vid datorn och plötsligt är det som du slutat existerat
vad händer när lagbrotts. pedofiler, carding, bedrägerier. mm sker.. allt går till den registerade anvädaren för ISP kan inte få location på ip nummer... allt för lätt att gömma sig bakom tor, proxy servers.. mm
Skicka en kommentar